Burvīga mafinu torte ar biezpiena un mandeļu krēmu 0

Gatavošanas laiks:
apm. 30 minūtes
(jāparedz laiks cepšanai, atdzesēšanai un sastingšanai)
Katrā porcijā apm. 320 kcal/1338 kJ
7 g olbaltumvielu, 22 g tauku, 24 g ogļhidrātu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 ºC. Sajauc cieti, miltus, maltās mandeles, cepamo pulveri un dzeramo sodu. No olas, sviesta, 100 g cukura, skābā krējuma un treknā piena iejauc gludu mīklu. Miltu maisījumu iecilā sagatavotajā mīklā.

2. Nelielu daļu mīklas liek ietaukotā cepšanas veidnē, atlikušo mīklu sadala ietaukotās mafinu formās. Mīklu cepšana formā cep cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes, mafinu formā – 20 minūtes. Gatavus atstāj piecas minūtes atdzist formā.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Biezpienu sajauc ar atlikušo cukuru, apelsīna miziņu un citrusu sulu. Želatīnu uz piecām minūtēm iemērc aukstā ūdenī. Ābolu sulu sakarsē, tajā izšķīdina želatīnu. Stingri saputo saldo krējumu. Sakapātās mandeles, želatīnu un putukrējumu iejauc biezpiena masā, noliek aukstumā uz pusotru stundu.

4. Mafinus pārgriež gareniski, vidu apziež ar krēmu, tad atkal saliek kopā. Tortes apakšu apziež ar krēmu, uz tās liek mafinus. Ar atlikušo krēmu rotā torti, pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.