Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
21. augusts, 2015
Drukāt

Neredzēta recepte! Mafinu torte ar biezpiena un mandeļu krēmu

Foto no Recepte no "Latvijas Avīzes" izdotās grāmatas "Ģimenes virtuve. Vienkārši, izdevīgi, iedvesmojoši".Foto no Recepte no "Latvijas Avīzes" izdotās grāmatas "Ģimenes virtuve. Vienkārši, izdevīgi, iedvesmojoši".
Sastāvdaļas:

12 porcijām
100 g cietes
100 g miltu
60 g maltu mandeļu
2 tējkarotes cepamā pulvera
½ tējkarotes dzeramās sodas
1 ola
160 g mīksta sviesta
125 g cukura
120 g skābā krējuma
150 ml trekna piena
250 g biezpiena
2 tējkarotes rīvētas apelsīna miziņas
2 ēdamkarotes apelsīnu sulas
2 ēdamkarotes citrona sulas
3 plāksnītes baltā želatīna
2 ēdamkarotes ābolu sulas
125 ml saldā krējuma
40 g sasmalcinātu mandeļu
Kakao pulveris pārkaisīšanai
Tauki cepšanas formas
ieziešanai

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 ºC. Sajauc cieti, miltus, maltās mandeles, cepamo pulveri un dzeramo sodu. No olas, sviesta, 100 g cukura, skābā krējuma un treknā piena iejauc gludu mīklu. Miltu maisījumu iecilā sagatavotajā mīklā.

2. Nelielu daļu mīklas liek ietaukotā cepšanas veidnē, atlikušo mīklu sadala ietaukotās mafinu formās. Mīklu cepšana formā cep cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes, mafinu formā – 20 minūtes. Gatavus atstāj piecas minūtes atdzist formā.

3. Biezpienu sajauc ar atlikušo cukuru, apelsīna miziņu un citrusu sulu. Želatīnu uz piecām minūtēm iemērc aukstā ūdenī. Ābolu sulu sakarsē, tajā izšķīdina želatīnu. Stingri saputo saldo krējumu. Sakapātās mandeles, želatīnu un putukrējumu iejauc biezpiena masā, noliek aukstumā uz pusotru stundu.

4. Mafinus pārgriež gareniski, vidu apziež ar krēmu, tad atkal saliek kopā. Tortes apakšu apziež ar krēmu, uz tās liek mafinus. Ar atlikušo krēmu rotā torti, pirms pasniegšanas pārkaisa
ar kakao pulveri.

 

Recepte no “Latvijas Avīzes” izdotās grāmatas “Ģimenes virtuve. Vienkārši, izdevīgi, iedvesmojoši”.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+