Mobilā versija
Brīdinājums -0.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
23. decembris, 2013
Drukāt

Maigā dārzeņu krēmzupa

Foto - Andris KozlovskisFoto - Andris Kozlovskis

Sastāvdaļas:


 (4 porcijas)

* dažādi dārzeņi – kartupeļi, burkāni, sīpoli, tomāti, brokoļi, ziedkāposti, zirņi, kabacis, ķirbis, asparāgi jeb sparģeļi (var kombinēt pēc izvēles)

* baltmaize vai graudu maize

* pipari

* paciņa mīkstā siera Dzintars Klasiskais

* tīrītas garneles (var neizmantot, jo zupa ir garšīga arī bez tām)

* gī sviests apcepšanai

* zaļumi

 

Kā gatavot?

Burkānus, sīpolus un tomātus nedaudz uz pannas apcep sviestā. Kopā ar citiem dārzeņiem liek ūdenī un vāra mīkstus. Pievieno piparus un blendē līdz biezzupas konsistencei.

Pieliek mīksto sieru un maisa, kamēr tas izkūst.

Maizi sagriež kubiņos un cepeškrāsnī apgrauzdē līdz patīkamam brūnumam.

Garneles uz pannas viegli apcep līdz pirmajām zeltaina brūnuma pazīmēm.

Krēmzupu pasniedz nelielos zupas šķīvjos, dekoratīvi uzbārstot grauzdiņus, garneles vai sasmalcinātus zaļumus, var visus trīs.

Pavāres piebilde


Tā ir klasiska recepte, dārzeņu variācijas bezgalīgas, līdz ar to arī garšas iespējas dažādas. Jau ierasts papildinājums krēmzupai ir mīkstais siers, nevis saldais krējums. Var izmēģināt likt arī citu sieru – krēmīgu, kūstošu, piemēram, Kamambēru vai Brie.

Interesantu garšu var panākt, ja dārzeņiem pievieno apceptus lazdu riekstus vai mandeles, turklāt blendējot necenšas riekstus samalt putriņā, bet atstāj nedaudz graudainu struktūru.

Ja zupā izmanto kabačus un citus sulīgus dārzeņus, var pievienot Rokfora sieru, tas padarīs ēdienu sātīgāku.

 

Dakteru Tolmaņu ģimenes recepte

 

366_C_logo1

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+