Foto – Andris Kozlovskis

Maigā dārzeņu krēmzupa 0

Sastāvdaļas
* dažādi dārzeņi – kartupeļi, burkāni, sīpoli, tomāti, brokoļi, ziedkāposti, zirņi, kabacis, ķirbis, asparāgi jeb sparģeļi (var kombinēt pēc izvēles)
* baltmaize vai graudu maize
* pipari
* paciņa mīkstā siera Dzintars Klasiskais
* tīrītas garneles (var neizmantot, jo zupa ir garšīga arī bez tām)
* gī sviests apcepšanai
* zaļumi

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Burkānus, sīpolus un tomātus nedaudz uz pannas apcep sviestā. Kopā ar citiem dārzeņiem liek ūdenī un vāra mīkstus. Pievieno piparus un blendē līdz biezzupas konsistencei.

Pieliek mīksto sieru un maisa, kamēr tas izkūst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Maizi sagriež kubiņos un cepeškrāsnī apgrauzdē līdz patīkamam brūnumam.

Garneles uz pannas viegli apcep līdz pirmajām zeltaina brūnuma pazīmēm.

Krēmzupu pasniedz nelielos zupas šķīvjos, dekoratīvi uzbārstot grauzdiņus, garneles vai sasmalcinātus zaļumus, var visus trīs.

Pavāres piebilde


Tā ir klasiska recepte, dārzeņu variācijas bezgalīgas, līdz ar to arī garšas iespējas dažādas. Jau ierasts papildinājums krēmzupai ir mīkstais siers, nevis saldais krējums. Var izmēģināt likt arī citu sieru – krēmīgu, kūstošu, piemēram, Kamambēru vai Brie.

Interesantu garšu var panākt, ja dārzeņiem pievieno apceptus lazdu riekstus vai mandeles, turklāt blendējot necenšas riekstus samalt putriņā, bet atstāj nedaudz graudainu struktūru.

Ja zupā izmanto kabačus un citus sulīgus dārzeņus, var pievienot Rokfora sieru, tas padarīs ēdienu sātīgāku.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.