Mobilā versija
Brīdinājums +2.0°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Trešdiena, 7. decembris, 2016
20. janvāris, 2015
Drukāt

Maigais ricotta – viegli pagatavojams siers (1)

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

“Ģimenē esam iecienījuši salātus ar ricotta sieru, bet pēdējā laikā vietējā veikalā šā siera nav. Vai to var pagatavot mājās, varbūt vajag speciālu ieraugu un fermentu?” NADĪNA BAUSKĀ

Itāļu mīkstais siers ricotta ir viens no vieglāk pagatavojamiem sieriem. Itālijā tam izmanto sūkalas, kas palikušas pēc citu sieru gatavošanas, un šis siers iziet arī noteiktu fermentācijas procesu. Taču ir vienkāršāks variants, kā iegūt ricotta, kam būs tikpat maiga konsistence, bet vairāk tauku. 800 ml piena un 200 ml 35% saldā krējuma (piena un saldā krējuma attiecība 4 : 1) uzvāra un pievieno ⅓ tējkarotes sāls un divas ēdamkarotes citrona sulas. Pavāra vēl divas minūtes, izslēdz uguni, ļauj masai piecas minūtes pastāvēt un tad izkāš caur marli. Pēc pusstundas sūkalas ir notecējušas un siers gatavs. Ja grib cietākas konsistences produktu, sieru var paturēt zem sloga.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Kāpēc jāliek klāt saldais krējums?

Draugiem Facebook Twitter Google+