Mobilā versija
+2.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
12. jūlijs, 2015
Drukāt

Maigās kotletītes. Daži knifiņi, kas noderēs saimniecēm

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

500 g cūkgaļas

200 g vistas filejas

1 liels sīpols

4 ķiplokdaiviņas

1 olas baltums

dilles, pētersīļi

1/3 glāze pilngraudu auzu pārslas

1/2 glāze piens (3,5%)

rīvmaize

1 neliels zaļš kartupelis

sāls un svaigi malti pipari

Pagatavošana

Auzu pārslas uz stundu iemērc pienā, lai izmirkst. Gaļu, sīpolu, ķiplokus, kartupeli liek gaļas mašīnā un samaļ. Pievieno sasmlacinātus zaļumus, sāli, piparus, izmirkušās pārslas (bez piena – to notecina). Visu samīca viendabīgā masā.

Olas baltumu sakuļ stingrās putās, iemīca gaļas masā. Jāmīca labi ilgi, lai izmīcītu gaisu no gaļas masas, tad būs gardākas kotletes. Trauku apsedz ar pārtikas plēvi un ļauj kādu stundu sastāvdaļām “sadraudzēties” ledusskapī.

Veido kotletes, tās apviļājot rīvmaizē un cepot nelielā eļļas daudzumā no abam pusēm. Katru pusi 30 sekundes sākumā cep uz lielas uguns, lai izveidojas kraukšķīga garoziņa un tad uz mazākas līdz gatavas.

 

Recepti piedāvā

bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+