Mobilā versija
+5.5°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
29. maijs, 2015
Drukāt

Maigs cālis ar krāsainiem dārzeņiem un cukini rullīšiem

Foto-andirskozlovskis.lvFoto-andirskozlovskis.lv
Sastāvdaļas:

(4 porcijām)  600–700 g vistas filejas vai 2 tā dēvētie kukurūzas cālīši (var nopirkt lielveikalos), liels brokolis, liels ziedkāposts, 150 g izlobītu zaļo zirnīšu (var ar visām pākstīm, ja maigi), 8 mazi burkāni, 2 cukini vai mazi kabači, 300 g spinātu, 150 g kazas siera, 150 g apelsīnu sulas, šķipsna malta kardamona, tējkarote sojas mērces, tējkarote Vorčesteras mērces, 3 ēdamkarotes eļļas, sauja mazu gailenīšu, sāls un pipari, muskatrieksts, apmēram pusglāze sarkanvīna mērcei, pusotras ēdamkarotes sviesta, eļļa cepšanai.

Kā gatavot?

Gatavo marinādi. To dara iepriekšējā vakarā, lai vista iemarinētos. Apelsīnu sulā iejauc sojas un Vorčesteras mērci, pievieno eļļu un kardamonu.

Marinādē liek vistas fileju, atstāj uz nakti. Kukurūzas cāli griež uz pusēm, sīkāk dalīt nevajag.

Gatavo rullīšus. Cukini griež gareniski plānās šķēlēs. Spinātus uz pannas sviestā viegli sasvīdina, pierīvē muskatriekstu un pieber sāli. Katrā cukini strēmelē ietin karoti spinātu masas un gabaliņu kazas siera.

Vistu izņem no marinādes, uzbārsta sāli un piparus, liek sakarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 15 minūtes. Kad gandrīz gatava, turpat uz plāts liek noblanšētas brokoļa un ziedkāposta rozītes, gailenes un gatavos sarullētos cukini rullīšus, lai sasildītu pirms pasniegšanas.

Brokolim un ziedkāpostam var pagatavot katram savu mērcīti – tad blanšē un apcep tikai pusi no dārzeņa, bet otru pusi izvāra mīkstu un gatavu sa-
blendē ar nelielu saldā krējuma piedevu, var pievienot riekstus.

Sulu, kas paliek pēc vistas cepšanas, ielej pannā, pievieno sarkanvīnu un uz lēnas uguns kādu brīdi ļauj virst, beigās iemet nepilnu ēdamkaroti auksta sviesta, tas ļaus mērcei sabiezēt.

Vistu pasniedz ar dārzeņiem, mērci un cukini rullīšiem. Ja arī no brokoļa un ziedkāposta gatavo mērces, tās lej pie atbilstošā dārzeņa.

 

 

Gatavoja šefpavāre Ineta Grēniņa

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+