Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
11. jūlijs, 2014
Drukāt

Maizes sacepums ar zemenēm laiskām brokastīm

Foto - bonappetit.lvFoto - bonappetit.lv

Pagatavošanas laiks: apm. 1 st.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: forma 24 cm

Sastāvdaļas

350-400g baltmaizes izstrādājums
100g saldais krējums
100g cukurs
50g piens
50g mandeļu sīrups
2 olas
zemenes dekoram
ūdens

Pagatavošana

Karstumizturīgā traukā vai dziļā pannā ieliet ūdeni, lai apakša būtu tikko nosegta.

Piebērt cukuru un karsēt. Pannu var pakustināt karsēšanas laikā, bet nemaisīt.

Karsē tik ilgi, kamēr cukurs karamelizējās un kļūst brūns. Tagad ātri iemaisīt saldo krējumu un sīrupu.

Šim sacepumam izmanto jebkuru sakaltušu maizes izstrādājumu – baltmaizi, kēksu, kruasānus, smalkmaizītes utt.

Maizi saplūkāt ar rokām un piepildīt formu.

Nelielā bļodā uzputot ar dakšu olas ar pienu un ātri pārliet pa virsu maizei.

Turpināt karsēt, kamēr olu masa sarecē. Uguni izslēgt un atstāt sacepumu līdz atdzišanai, aptuveni 30 minūtes.

Gatavu sacepumu dekorē ar sagrieztām zemenēm.

         Recepti piedāvā

bon_apetit_500

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+