Mobilā versija
-2.8°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
22. maijs, 2015
Drukāt

“Iegriezumu maizīte” ar sieru. Uzkoda pie grilēta ēdiena vai zaļumu salātiem

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Iestājoties pavasarim, siltais laiks tā vien mudina doties pie dabas. Piedāvājam interesantu uzkodu, kas labi iederas pie grilēta ēdiena vai ir labs launags/brokastis kopā ar svaigiem pavasara zaļumu salātiem.

Šādu maizi var pagatavot ļoti vienkārši. Vispirms gareniski iegriež līdz divām trešdaļām kukulīša, lai tas neizjūk. Pēc tam tādus pašus iegriezumus izdara platumā. Izveidojas apmēram 2–3 cm lieli kvadrāti. Iegriezuma vietās liek siera šķēles, uzkaisa nedaudz maltu melno piparu un sāls, var iepildīt arī sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Šādi sagatavotu maizes kukulīti nedaudz apslaka ar eļļu. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10–12 minūtes. Kad gatava, uzkaisa sagrieztus lociņus. Ēdot katrs ņem savu kvadrātiņu un bauda silto maizīti ar izkusušo sieru un garšvielām. Vislabāk garšo silta, bet laba ir arī atdzisusi.

Vēl viens variants – mājās sagatavoto maizi ietin folijā un pēc produktu grilēšanas uzliek uz restītēm. Siltās ogles dod gana daudz siltuma, lai siers izkustu un maizīte iegūtu kraukšķīgu garoziņu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+