Mobilā versija
-2.2°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
28. janvāris, 2014
Drukāt

Mājās dūmotas mednieku desiņas. Zemnieku saimniecības “Kraujas” recepte” (3)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Ņem 2 kg cūkgaļas un 2 kg liellopu gaļas, pieliek 0,5 kg speķa, visu samaļ, ieber sāli, 20 g piparu, 20 g cukura, 8–10 g sarkano piparu.

Masu pamatīgi sastrādā un cieši pilda tievajās zarnās. Gatavās desiņas liek uz galda, virsū uzliek dēli un slogu.
Tā tur divas dienas. Tad liek vējainā vietā dažas dienas žūt, pēc tam dūmo. Tā top brīnum gardas mednieku desiņas zemnieku saimniecībā “Kraujas”.

Vairāk recepšu un padomu – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”!

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Neticu šīm interneta receptēm. Svaigi samalta gaļa , bez apstrādes kaut kur stāv četras un vairāk dienas … mušas un maitas smaku visdrīzāk te var sagaidīt. Bez konservantiem un citiem ķīmijas sasniegumiem šajā Krauju receptē neiztikt. Visīstākās ir tās pašas vecās labās senās receptes . Divriteni no jauna neizgudrosi !

  2. Mana recepte,tikai es vēl klāt lieku ķimenes un ķiplokus!

  3. Pēc krāsa izkatās ka nitrītsāls + soja un garšas uzlabotājs E618

Draugiem Facebook Twitter Google+