Dried multicolor papaya bars close view
Dried multicolor papaya bars close view
Foto – Fotolia.com

Mājās gatavotas apelsīnu sukādes 1

Aromātiskas un saldas citrusaugļu sukādes lieliski garšos pie tējas vai gatavojot pildījumu tortēm un pīrāgiem.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Nepieciešams
6 apelsīnu miziņas
2,5 glāzes cukura
ūdens
sāls
2 g citronskābes

Pagatavošana
1. Liek veselas mizas katliņā, pārlej ar 2 litriem auksta ūdens. Uzkarsē, līdz sāk vārīties, pēc tam uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Mizas pārliek caurdurī, liek zem auksta ūdens.

3. Pārliek miziņas atpakaļ katliņā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzkarsē, līdz sāk vārīties un pievieno tējkaroti sāls. Pēc 10 minūtēm atkal nokāš, noskalo aukstā ūdenī. Visu procesu atkārto kopumā trīs reizes.

4. Sagriež apelsīnu mizas puscentimetru platās strēmelītēs.

5. Katliņā ieber 2 glāzes cukura, pārlej ar glāzi verdoša ūdens un ļauj uzvārīties.

6. Sīrupā liek sagrieztās apelsīnu mizas un vāra, kamēr sīrups gandrīz pilnībā novārās. Tas prasīs aptuveni 40 minūtes.

7. 5-10 minūtes pirms karsēšanas beigām pievieno citronskābi.

8. Sukādes pārliek caurdurī, notecina sīrupu, pēc tam apviļā cukurā.

9. Tad izklāj uz pergamenta un ļauj apžūt aptuveni 2 stundas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.