Dried multicolor papaya bars close view
Dried multicolor papaya bars close view
Foto – Fotolia.com

Mājās gatavotas apelsīnu sukādes 1

Aromātiskas un saldas citrusaugļu sukādes lieliski garšos pie tējas vai gatavojot pildījumu tortēm un pīrāgiem.

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Nepieciešams
6 apelsīnu miziņas
2,5 glāzes cukura
ūdens
sāls
2 g citronskābes

Pagatavošana
1. Liek veselas mizas katliņā, pārlej ar 2 litriem auksta ūdens. Uzkarsē, līdz sāk vārīties, pēc tam uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Mizas pārliek caurdurī, liek zem auksta ūdens.

3. Pārliek miziņas atpakaļ katliņā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzkarsē, līdz sāk vārīties un pievieno tējkaroti sāls. Pēc 10 minūtēm atkal nokāš, noskalo aukstā ūdenī. Visu procesu atkārto kopumā trīs reizes.

4. Sagriež apelsīnu mizas puscentimetru platās strēmelītēs.

5. Katliņā ieber 2 glāzes cukura, pārlej ar glāzi verdoša ūdens un ļauj uzvārīties.

6. Sīrupā liek sagrieztās apelsīnu mizas un vāra, kamēr sīrups gandrīz pilnībā novārās. Tas prasīs aptuveni 40 minūtes.

7. 5-10 minūtes pirms karsēšanas beigām pievieno citronskābi.

8. Sukādes pārliek caurdurī, notecina sīrupu, pēc tam apviļā cukurā.

9. Tad izklāj uz pergamenta un ļauj apžūt aptuveni 2 stundas.