Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
22. februāris, 2014
Drukāt

Mājās gatavoti belaši brīvdienu gastronomiskajam sānsolim (2)

belashi2

Pat stingrākie diētas ārsti pēc gastronomiskā disciplīnā pavadītas nedēļas iesaka kādu “atslodzes dienu”. Tai lieliski noderēs sulīgi, mājās gatavoti belaši – un tas nav nekāds “stacijas mašīneļļas variants”!

Nepieciešams

2,5 glāzes izsijātu miltu
180 ml silta piena
7 g sausā rauga
1 tējk. cukura
250 g jauktas maltās gaļas
1 liels sīpols
Sāls, pipari
Augu eļļa apcepšanai

Pagatavošana

1. Sajauc pienu, cukuru, raugu, augu eļļu un sāli. Pakāpeniski iesijā miltus. Mīklu izmīca, apsedz un atstāj siltā vietā uz 1,5 – 2 stundām.

2 Sīpolu sasmalcina un sajauc ar malto gaļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

3. No mīklas veido plācenīšus; to diametrs – aptuveni 10 centimetri. Uz tiem kārto 1 ēdamkaroti gaļas pildījuma.
Mīklas maliņas uzloca uz augšu, atstājot nelielu atveri.

4. Belašus cep sakarsētā eļļā 7 minūtes no katras puses.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Garsigi belasi ir tad,kad vini ir karsti vai silti.bet nu citi ir tadi,kas iznieko un neaped,bet izmet ara..

  2. ka man taisit miklu ja nevelos ar atvertu pusi?

Draugiem Facebook Twitter Google+