Mobilā versija
-0.7°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
6. maijs, 2014
Drukāt

Mājās gatavots rabarberu saldējums. Mmm….

Foto: AIja GeidaFoto: AIja Geida

Sastāvdaļas:


• 500 ml saldā krējuma

• 300 g kondensētā piena ar cukuru

• Ēdamkarote vaniļas cukura

• 100 g rabarberu masas

• 2 ēdamkarotes brūnā cukura

Rabarberus sagriež gabaliņos, liek cepampannā, uzkaisa brūno cukuru un cep +180 °C aptuveni 15 minūtes, līdz rabarberi mīksti. Ar mikseri saputo saldo krējumu, līdz parādās putas. Pievieno vaniļas cukuru, kondensēto pienu un puto līdz putukrējuma konsistencei. Iecilā mīkstajos rabarberos. (Ja negrib, lai saldējumā ir jūtami gabaliņi, pirms pievienošanas tos var sablendēt.) Stundu patur saldējuma mašīnā, pēc tam ielej traukā un novieto saldētavā. Trauciņu var uzreiz likt saldētavā, tikai tad masa ik pusstundu jāsamaisa, lai neveidotos ledus kristāli. Saldējumam ir patīkama saldskāba garša, tas ir ļoti atspirdzinošs!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+