Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
18. decembris, 2014
Drukāt

Mājās gatavots rikotas siers

Foto no grāmatas "Ģimenes krājumi"Foto no grāmatas "Ģimenes krājumi"
Sastāvdaļas:

2 l dabiska piena,
50 ml citrona sulas,
2 ēd. k. trekna skābā krējuma,
1/2 tējk. sāls,
1/2 tējk. cukura.

Gala produkta daudzums – 400 g

KĀ GATAVOT?

Uz nelielas uguns karsē pienu 20 min līdz 85 – 90 grādu temperatūrai, palaikam apmaisot. Pieber sāli un cukuru, pievieno skābo krējumu un samaisa. Pielej citrona sulu, lai piens pamazām sarec. Noņem no uguns, uzliek vāku un dzesē 15 – 20 min. Masu pilda blīva auduma maisiņā, pakar, lai notek. Jo ilgāk tas karāsies, jo cietāks izdosies rikotas siers.

 

Recepte no a/s “Lauku Avīze” grāmatas “Ģimenes krājumi”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+