Mobilā versija
-2.4°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
14. februāris, 2014
Drukāt

Mājās gatavots šokolādes krēms (1)

Foto -  dreamscook.ruFoto - dreamscook.ru

Šī būs laba alternatīva pirktajiem šokolādes krēmiem, kuriem ir dažādas ķīmiskās piedevas.

Sastāvdaļas:

* 200 g sviesta

* 2 glāzes piena

* 3/4 glāzes cukura

* 6 ēdamkarotes kakao pulvera

* 4 ēdamkarotes miltu

* 0,5 glāzes riekstu

* vaniļa

Kā gatavot?

Samaisīt cukuru, miltus un kakao. Nelielā strūklā pieliet pienu, visu laiku maisot.

Samalt riekstus (var izmantot dažādus – grieķu, zemesriekstus, Indijas).

Uzlikt maisījumu uz uguns, sildīt līdz vārīšanās temperatūrai, visu laiku maisot, lai nepiedegtu.

Pievienot sviestu un samaltos riekstus. Uz lēnas uguns vārīt, līdz sabiezē.

Gatavo krēmu atdzesē un pārliek stikla burciņā. Glabā ledusskapī. 

Var izmantot ne tikai, lai našķotos un liktu uz maizes, bet arī kā mērci vai glazūru saldajiem ēdieniem, eklēru pildījumu u.c.

Recepte no dreamscook.ru

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Šādu te diez kūkā arī var smērēt? Jeb vairāk kā nutellai līdzīgs, ko uz maizes tikai var likt?

Draugiem Facebook Twitter Google+