Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
18. jūnijs, 2015
Drukāt

Pārsteidz Līgo viesus ar mājas gatavotu jāņogu kvasu! (3)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock
Sastāvdaļas:

500g jāņogas

250g cukurs

10g svaigs raugs

piparmētras

Ogas pārlasīt, noskalot, iebērt lielā stikla burkā un saspaidīt ar kartupeļu stampu. Pievienot piparmētras lapiņas. Uzkarsēt 3l ūdens un pārliet pāri saspaidītām ogām, apmaisīt un atdzesēt.

Šķidrumu izkāst, vēlreiz nedaudz uzkarsēt, pievienot cukuru un raugu. Samaisīt, lidz cukurs un raugs izšķīst. Apsegt ar marli un nolikt rūgt uz nakti. Nākamajā dienā kvasu pārliet pudelēs un glabāt ledusskapī.

Recepti piedāvā

bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. kur lai dabū jāņogas. Manā dārzā tās vēl zaļas.

  2. Nav jau vēl jāņogas gatavas.

  3. Nu vienreizēji! Tagad visus vīnus un citus raudzētos dzērienus varēs pārdēvēt par kvasu. Un iereibuši šoferi varēs CP “nevainīgi” stāstīt, ka dzēruši tikai kvasu.
    Starp citu, vārds “kvass” nav ar latvisku cilmi, tam ir slāvu saknes.

Draugiem Facebook Twitter Google+