Mobilā versija
Brīdinājums +2.0°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Trešdiena, 7. decembris, 2016
20. jūlijs, 2016
Drukāt

Mājās kūpināta vista ar kadiķogām un pētersīļiem

Foto - bradleysmoker.co.nz/Foto - bradleysmoker.co.nz/
marinādei

1 l ūdens
2 ēd. k. rupjā sāls
1 ēd. k. farīna cukura
1 ēd. k. baltā cukura
3 ēd. k. etiķa (70%)
5 krustnagliņas
5 Jamaikas pipari
5 kadiķogas
1 bunte pētersīļu
1 tējk. apceptu ķimeņu
sauja rupji sakapātu ķiploku
1 sīpols (sagriezts 4 daļās)

Svaigi kūpinājumi ir tie, kas maltītei vasarā piešķir svētku noskaņu un pamodina gardēdi ikvienā. “Kūpinājumus var grezni pasniegt uz rabarberu lapas un baudīt kopā ar paša gatavotu kaņepju sviestu,” stāsta “Restorāna 3” saimnieks un pavārs Ēriks Dreibants.

“Kūpināšanai iesaku izvēlēties bioloģiski audzētas vistas – to garša ir izcila!” rekomendē “Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants.

Gatavošana:
Ūdenī (tas var būt silts vai auksts) iejauc visas marinādei paredzētās sastāvdaļas – marinādei jābūt stiprākai, nekā jums garšotu.

Veselu vistu ar šķērēm pārgriež vēdera pusē. Vistu liek bļodā, pārlej ar marinādi un zem sloga marinē 12 stundas. Pirms liek kūpinātavā, vistu ar dvieli noslauka. Kūpinātavā apmēram 80 0C kūpina 4–5 stundas.

Pasniedz ar grilētiem sezonas dārzeņiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+