Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
7. maijs, 2014
Drukāt

Mājas liķierītis ar mandelēm un medu (1)

Foto - Shutterstock.comFoto - Shutterstock.com

150 ml piena

100 g nelobītu mandeļu

1 ēdamkarote medus

225 g pūdercukura

rīvēta 1 citrona miziņa

1 pudele Īru viskija

150 ml saldā krējuma

Katliņā samaisa pienu, mandeles un medu, uzvāra, noņem no uguns, pārsedz un atdzesē. Pienu izkāš caur sietiņu. Mandeles saberž, tad liek traukā un iemaisa cukuru.

Pievieno citrona miziņu un viskiju, tad iemaisa atdzisušo pienu ar medu.

Kā pēdējo pielej saldo krējumu. Maisījumu lej lielā burkā, uzliek stingru vāku un uzglabā 10 dienas, katru dienu burku sakratot.

Pēc tam caur filtrpapīru pārlej otrā burkā, pilda nelielās pudelēs, aizkorķē un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Liķieris dod lielisku garšu pudiņiem, kūkām un tortēm.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Cik ir 1 pudele Īru viskija?! 1L,07L…!?

Draugiem Facebook Twitter Google+