Mobilā versija
-0.5°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
28. aprīlis, 2014
Drukāt

Mājās marinēti šampinjoni (1)

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

“Gribu uzzināt, kā pareizi marinēt šampinjonus.” 
Feldmane Valdemārpilī

Mājās marinēti šampinjoni ir daudz gardāki par veikalā nopērkamajiem, jo ir iespēja variēt ar garšvielām un mainīt marinādes stiprumu atkarībā no katra gaumes un garšas kārpiņu jutības. Visgardākie ir mazie šampinjoni, jo lielās sēņu galviņas nav tik kraukšķīgas. Sniedzam pamatrecepti, kuru pēc tam var mainīt atkarībā no katra ēdāja gaumes un vēlmēm.

• 1 kg šampinjonu

• 2 ķiploku daiviņas

• Liela citrona sula

Marinādei

• 0,5 l ūdens

• Ēdamkarote sāls

• Ēdamkarote cukura

• 5 ēdamkarotes etiķa

• 8 melno piparu graudiņi

• 4 krustnagliņas

• 4 lauru lapas

• 2 smaržīgie pipari

Šampinjonus notīra, ieliek caurdurī un noskalo. Ieber katlā, uzlej ūdeni, pievieno citrona sulu un ļauj pastāvēt 15 minūtes. Tad katliņu liek uz uguns un vāra 10 minūtes. Kamēr šampinjoni vārās, otrā katliņā gatavo marinādi. Ielej puslitru ūdens, pievieno sāli, cukuru un garšvielas. Pēc uzvārīšanās marinādi pavāra 5 minūtes un noņem no uguns. Pievieno etiķi un pēc tam atdzesē. Šampinjonus nokāš un saliek burciņās. Virsū uzber šķēlītēs sagrieztas ķiploku daiviņas. Uzlej marinādi ar garšvielām un uzliek vāciņus. Ledusskapī vai aukstā pagrabā var uzglabāt bez pasterizēšanas.

PADOMI


• Marinādes vajag uz pusi mazāk nekā sēņu.

• Lai garšvielas izdalītu aromātu un no tām izdalītos ēteriskā eļļa, marināde jāpavāra vismaz 5 minūtes.

• Garšas dažādošanai marinādei var pievienot veselas sinepju sēklas, koriandru, anīsa sēklas vai kanēļa standziņu (pa vienai, nevis visas kopā).

• Ķiploku var aizstāt ar sīpola ripiņām.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Drausmīgi noskatīties cilvēku neprātā kuri lielisko, burvīgo sēņu aromātu ”slaktē” nost ar ķiplokiem un citām spēcīgi aromātiskām garšvielām. Attopieties!

Draugiem Facebook Twitter Google+