Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
19. augusts, 2013
Drukāt

Mājas plombīra saldējums

Anda KrauzeAnda Krauze

Vēl nav pagājis pat gads, kopš Rīgā, Brīvības gatvē, Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja pievārtē durvis vēris restorāns picērija “Zaļais Maksis”. Vārds “zaļais” nosaukumā ietverts tāpēc, ka uzņēmumā strādā zaļi domājoši cilvēki un, gatavojot maltīti, virtuvē, cik vien iespējams, tiek izmantoti bioloģiski produkti, stāsta restorāna līdzīpašnieks un šefpavārs Mārtiņš Goba.

 

Mājas plombīra saldējums

Recepte4-akSASTĀVDAĻAS 1 l piena, 0,5 l saldā krējuma, 100 g cukura, vanilīna cukurs, 5 g želatīna. Mērcei: svaigas zemenes vai citas ogas ar cukuru.

KĀ GATAVOT? Pienu un saldo krējumu lej traukā, pieber cukuru un vanilīna cukuru. Ūdens peldē ūdenī izkausē želatīnu. Pagaida, līdz tas atdziest, tad maisot pievieno piena un saldā krējuma masai. Lej saldējuma mašīnā, ļauj tai griezties 40 – 50 min. Pasniedz uzreiz vai ievieto traukā un uzglabā saldētavā. Ceļ galdā ar svaigām zemenēm, mellenēm, dzērvenēm vai rabarberiem, kas sakulti ar cukuru.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+