Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
9. septembris, 2015
Drukāt

Maltās gaļas un kartupeļu plācenīši

placenishi

Gatavošanas laiks: apm. 30 minūtes
(jāparedz laiks vārīšanai, marinēšanai un cepšanai)
Katrā porcijā apm. 547 kcal/2289 kJ
29 g olbaltumvielu, 26 g tauku, 49 g ogļhidrātu

Pagatavošana

1. Kartupeļus nomazgā, vāra 20 minūtes, nolej, noliek nosusināties, tad nomizo un sastampā. Biezeni atdzesē, pievieno olu dzeltenumus, miltus, rīvmaizi, cieti, mazliet sāls, piparus un muskatriekstu.

2. Speķi sagriež mazos gabaliņos, sīpolu nomizo un sakapā, visu apcep karstā eļļā. Pievieno malto liellopu gaļu, apcep. Maizes šķēli izmērcē ūdenī. Bļodā sajauc liellopu gaļu, izspiesto izmirkušo maizīti, kārveles, olu, kausēto sieru, nedaudz sāls, piparu un paprikas pulveri.

3. Sastampātos kartupeļus uz dvieļa izveltnē biezā plāksnē, uz tās liek gaļas masu un, izmantojot dvieli, satin veltni, to sagriež 2 cm biezās šķēlēs, kuras no abām pusēm cep karstos taukos līdz kraukšķīgai garoziņai.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+