Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
9. maijs, 2014
Drukāt

Maltīte sportistiem jeb ko ēst, gatavojoties maratonam?

Foto - Shutterstock.comFoto - Shutterstock.com

Ja slāpst, šķidrums jau zaudēts


Tuvojoties pavasara sportiskākam notikumam – Rīgas “Nordea” maratonam – Rimi veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis sadarbībā ar uztura speciālistiem apkopojis sportistiem nozīmīgākās produktu grupas, kuras ieteicams regulāri iekļaut uzturā paaugstinātas slodzes brīžos. Lai gatavojoties maratonam, organismu nodrošinātu ar nepieciešamajām enerģijas rezervēm, maltītēs ieteicams iekļaut graudaugus, vistas gaļu un zivis, kā arī dārzeņus un augļus, riekstus, kā arī liesus piena produktus. Tāpat ikvienam sportistam pietiekamā daudzumā pirms fiziskām aktivitātēm un to laikā ir jāuzņem šķidrums, vislabāk ūdens veidā.

Sportistiem, kuri iecerējuši startēt pusmaratona vai maratona distancē, īpaši svarīgi uzturā lietot ēdienu, kas bagāts ar ogļhidrātiem, vitamīniem un minerālvielām. Tie ir galvenais organisma enerģijas, spēka un izturības avots īpaši paaugstinātas slodzes laikā. Tāpēc, palīdzot ikvienam skrējējam pilnvērtīgi sagatavoties Nordea Rīgas maratonam, no 9. līdz 18. maijam, Mans Rimi kartes klientiem Rimi veikalos iespējams par īpaši izdevīgām cenām iegādāties sportistiem nozīmīgākos produktus, kurus iespējams aplūkot Rimi kioskā.

Ūdens ir galvenā ķermeņa sastāvdaļa, kas palīdz nodrošināt nemainīgu ķermeņa temperatūru un nepieciešams visos organisma vielmaiņas procesos. Izjūtot slāpes, cilvēks jau ir zaudējis 2% no sava ķermeņa svara. Tas īpaši negatīvi var ietekmēt sportistus, jo līdz pat 10% samazinās sportiskais sniegums un darbaspējas. Dienas laikā ieteicams uzņemt 2,5 līdz 3 litri ūdens, bet aptuveni 2 stundas pirms skrējiena jāuzņem 500 ml šķidruma. Arī maratona laikā un paaugstinātas slodzes brīžos nedrīkst aizmirst par ūdeni – tas jādzer regulāri, taču ne pārmērīgās devās.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+