Mobilā versija
+4.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
3. jūnijs, 2012
Drukāt

Manās mājās cepta ciabatta

ci3a

 Sastāvdaļas: ap 450g milti, 1 tējk. sāls, 15 g svaigais raugs, 250 ml ūdens, 1 tējk. cukurs, 1 ēd.k. eļļa.

 

Kā gatavot?

Miltus sajaucam ar sāli.

Raugu izsķīdinam siltā ūdenī un pievienojam cukuru, atstājam uz 10 minūtēm.

Raugu pielejam miltiem, pievienojam eļļu, izmīcam mīklu. Ja par sausu, pievienojam ūdeni, ja par lipīgu – tad miltus. Mīklai jābūt maigai, bet nav jālīp pie rokām.

Ieliekam mīklu traukā, apsedzam ar pārtikas plēvi un noliekam siltā vietā uz 1 stundu. Es uzsildu cepeškrāsni līdz 40 grādiem, izslēdzu un tur raudzēju.

 

ci1

 

Bildē ar ciparu 1. mīkla tikko samīcīta; bildē ar ciparu 2. – uzrūgusi mīkla.

Uz cepamās plāts uzliekam cepamo papīru, nedaudz apkaisām ar miltiem, liekam virsū mīklu, izveidojam maizītes formu, pārkaisām ar miltiem un atsājam uz 20 minūtēm zem dvieļa rūgt.

 

ci2

 

Cipars 3. mīkla pirms un 4. pēc pastāvēšanas.

Cepeškrāsnī pašā apakšā ieliekam trauku ar ūdeni, jo vajadzīgi tvaiki. Cepampannu ar maizi liekam uz zemākā nodalījuma un cepam 210 grādos ap 20 minūtēm.

Gatavo maizīti apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist un tik tad griežam.

Es esmu pārsteigta par gala rezultātu, jo maize ir neizsakāmi garda. Mīksta, maiga, svaiga un pašas rokām cepta.

Šī maize cepta no puses no dotajam sastāvdaļām. Ja cep pilnu recepti, tad būs divas maizītes.

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+