Foto – gastronom.ru

Mandeļu un kokosriekstu kūciņas bez miltiem 1

1. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Cepampannā ieklāj cepampapīru.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

2. Lielā traukā sakuļ olu baltumus ar daļu cukura, līdz veidojas putas un apjoms palielinājies vairākas reizes. Atsevišķi sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru. Tad olu baltumus lēnām iecilā olu dzeltenumos. Atsevišķā traukā samaisa kokosriekstu pārslas ar smalki maltām mandelēm, cepamo pulveri un sodu. Mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausē sviestu. Rūpīgi pievieno kokosriekstu pārslas un mandeles olu masu, lēnām maisot, pievieno sviestu. Uzklāj mīklu uz plāts un cep aptuveni 10 minūtes.

3. Gatavo izcepto mīklu nedaudz padzesē, uzliek uz citas virsmas (apgriežot otrādi), noņem cepampapīru. Sagriež biskvītu uz pusēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Lai pagatavotu aveņu kārtu, želatīnu liek divās karotēs ūdens un ļauj uzbriest. Avenes sablenderē un tad uzvāra kopā ar cukuru. Nedaudz atdzesē un pievieno želatīnu, rūpīgi samaisot.

5. Krēmam vajadzīgs kokosriekstu piens. To var taisīt no svaiga kokosriekstu mīkstuma vai gatavot no kokosriekstu skaidiņām. Aplej vienu glāzi kokosriekstu skaidiņu ar divām glāzēm karstam ūdens, atstāj uz dažām stundām. Pēc tam pārlej blenderī un ar maksimālo ātrumu blenderē aptuveni 30 sekundes. Pēc tam šķidrumu izlaiž cauri sietiņam un pievieno 2 tējkarotes medus, samaisa. Kokosriekstu piens gatavs!

6. Ielikt želatīnu nelielā auksta ūdens daudzumā. Uzvārīt kokosriekstu pienu, noņemt no uguns un nedaudz atdzesēt – minūtes piecas. Pievienot siltajam pienam želatīnu, samaisīt, līdz tas izšķīst. Atdzesēt. Sakult saldo krējumu (tam noteikti jābūt aukstam), pievienot medu un vēl pakult.

7. Foliju saliek divās kārtās, izveidojot taisnstūra veida formu ar augstām maliņām – atbilstoši biskvīta izmēram. Uz tās liek vienu biskvīta kārtu, pārklāj ar aveņu kārtu, tad – saldā krējuma kārtu. Rūpīgi uzliek otru biskvīta kārtu un uzlej atlikušo krēma kārtu. Liek ledusskapī uz nakti. Pirms pasniegšanas sagriež.

Saimnieces zināšanai:

Bieži vien kokosriekstu pienu jauc ar šķidrumu, kas ir kokosrieksta vidū. Tās ir atšķirīgas lietas! Vidū ir dabiskais kokosrieksta šķidrums – kokosriekstu sula -, savukārt kokosriektu pienu speciāli gatavo.

Avots: gastronom.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.