Mobilā versija
-1.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
11. septembris, 2014
Drukāt

Marinētas baravikas
. Guntas Rupenheites recepte (3)

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs

Marinētas baravikas

Parasti izmanto sīkās baravikas un lielāko cepurītes. Sēnes kārtīgi notīra, novāra un uzlej aukstu ūdeni. Uzvāra marinādi. Trim puslitra burciņām uz 1 litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāls (ja baraviciņas ir mazas vai sīki sagrieztas, bet 2 ēdamkarotes lielākām) un 1 ēdamkaroti cukura. Pieliek garšvielas: 1 lauru lapu, 5 melnos piparus, 2 smaržīgos piparus, 3 krustnagliņas, nedaudz kanēļa, 2 nelielas ķiploka daiviņas. Pāris minūšu pavāra, ieber nokāstās baravikas. Pavāra kādas piecas minūtes, nosmeļ putas. Pielej etiķi: 1 ēdamkaroti etiķa esences vai 7 ēdamkarotes galda etiķa. Tad liek burciņās, raugoties, lai sēnes nav pārāk sablīvētas, – labāk, lai peld marinādē. Ja burciņas iepriekš nav izkarsētas, traukus un vāciņus var paskalot ar marinādi, ko pēc tam izlej.

 

Recepte no pensionētas mežsardzes Guntas Rupenheites Jaunjelgavas novada Sērenes pagasta “Rūķos”

 

 

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Vai bez karsēšanas glabājas ziemai?

  2. Nedaudz nesapratu, ja jau marinādi izlej, ko tad pilda burciņās ar baravikām??!??

Draugiem Facebook Twitter Google+