Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
24. jūnijs, 2015
Drukāt

Marinētas reņģes ar lakšu svaigsieru un fazāna olu (1)

Valda Semjonova fotoValda Semjonova foto

Ēdieni restorānā "3 Prir". Rīga, Kalēju iela 3. 20.05./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Sastāvdaļas:

Reņģu filejas, olīveļļa, malti melnie pipari, citrons, sāls, klasiskais svaigais siers, lakši, fazāna (der arī paipalas, vistas, pīles vai zoss) ola, redīsi, koriandra, fenheļa sēklas, selerijas sakne, zivju buljons, augu eļļa, sāls, cukurs.

KĀ GATAVOT?

Reņģu filejas aplej ar marinādi (olīveļļa, sāls, pipari, citrona sula). Reņģes bauda tūlīt vai patur marinādē ne ilgāk kā 30 min. Svaigsieru sablenderē ar lakšiem, pievienojot sāli un citrona sulu. Fazāna olu ar visu čaumalu 64 grādus karstā ūdenī vāra 50 min (vistas – 60 min, paipalu olu – 40 min), pēc tam noņem čaumalu. Koriandra un fenheļa sēklas katliņā apgrauzdē, pievieno ūdeni, uzvāra, pieber sāli un cukuru. Atdzesētu marinādi pārlej redīsiem, atstāj uz 12 h. No selerijas saknes izspiež sulu, uzvāra, izkāš. Ja ir, atšķaida ar zivju buljonu. Lakšus sablenderē ar augu eļļu, pievieno sāli un citrona sulu, iegūstot lakšu eļļu. Seleriju sulā iejauc lakšu eļļu, pievieno sāli un citrona sulu.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Nu gan autoram sviestā sagājis…kura vistas ola jāvāra 60 min un paipalu ola – 40 min??????????????Līgot vajag ar prātu 🙂 🙂

Draugiem Facebook Twitter Google+