Ēdieni restorānā “3 Prir”. Rīga, Kalēju iela 3.      20.05./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Ēdieni restorānā “3 Prir”. Rīga, Kalēju iela 3. 20.05./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Valda Semjonova foto

Marinētas reņģes ar lakšu svaigsieru un fazāna olu 1

KĀ GATAVOT?

Reņģu filejas aplej ar marinādi (olīveļļa, sāls, pipari, citrona sula). Reņģes bauda tūlīt vai patur marinādē ne ilgāk kā 30 min. Svaigsieru sablenderē ar lakšiem, pievienojot sāli un citrona sulu. Fazāna olu ar visu čaumalu 64 grādus karstā ūdenī vāra 50 min (vistas – 60 min, paipalu olu – 40 min), pēc tam noņem čaumalu. Koriandra un fenheļa sēklas katliņā apgrauzdē, pievieno ūdeni, uzvāra, pieber sāli un cukuru. Atdzesētu marinādi pārlej redīsiem, atstāj uz 12 h. No selerijas saknes izspiež sulu, uzvāra, izkāš. Ja ir, atšķaida ar zivju buljonu. Lakšus sablenderē ar augu eļļu, pievieno sāli un citrona sulu, iegūstot lakšu eļļu. Seleriju sulā iejauc lakšu eļļu, pievieno sāli un citrona sulu.

Reklāma
Reklāma