Mobilā versija
+4.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
13. jūlijs, 2014
Drukāt

Marinētas sēnes ziemai (6)

Foto-best-receptiFoto-best-recepti

Ieteicams marinēšanai izvēlēties dažādas sēnes – baravikas, bērzlapes utt., tad garšas buķete būs interesantāka.

Sastāvdaļas – 6 kg dažādu sēņu, 2 g citronskābes, 50 ml etiķa, 200 g sāls, 6 gab. krustnagliņu, 1 lauru lapa.

Pagatavošana.

Sēnes ļoti rūpīgi nomazgāt, var pat iemērkt aukstā ūdenī uz stundu, lai atbrīvotos no piekaltušajiem netīrumiem.

Sēnēm nogriezt kātiņus, cepurītes sagriezt vairākās daļās atkarībā no sēnes lieluma.

Katlā ieliet litru ūdens, iebērt sāli, cukuru, citronskābi, krustnagliņas un lauru lapu. Likt uz uguns un uzvārīt. Kad ūdens sāk vārīties, sabērt tajā sēnes.

Visu vārīt 20 – 25 minūtes, beigās pievienojot etiķi. Sēnes sapildīt burciņās, pārliet ar marinādi un burciņas pusstundu pasterizēt.

Izkarsētās burciņas ar sēnēm aizvākot, apgriezt otrādi un sasegt ar segu, lai lēnām dziest.

Labu apetīti! Recepte no best-recepti.ru

Pievienot komentāru

Komentāri (6)

  1. Murgs senes sv.likt uzreiz marinade un varit.Recepte izdomata 1 min.

  2. V
    Vai 6kg novārītu,vai svaigu sēņu,tas ir ļoti svarīgi?

  3. Vai 6kg novārītu,vai svaigu sēņu,tas ir ļoti svarīgi.

  4. Daudzus gadus apmēram šādi marinēju sēnes! Ar krustnagliņu, kā nu kuram!!! Bet es nepasterizēju pavāru ilgāk marinādē un karstus aizskrūvējamos vāciņus virsū. Pievelkas vāciņi paukšķot vien!
    Stāv pagrabā visu gadu!!!

Draugiem Facebook Twitter Google+