Mobilā versija
-0.7°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
21. jūlijs, 2015
Drukāt

Gurķi jāņogu marinādē. Gan garšīgi, gan krāsaini! (2)

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas

(Četrām 1 litra burkām)
• 1,5 kg mazu, nepāraugušu gurķu
• 4 ķiploka daiviņas
• 250 g jāņogu ar visiem kātiņiem
• 10 melno piparu graudu

Marinādei
• 2 l ūdens
• 5 ēdamkarotes sāls
• 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

Gurķus un jāņogas nomazgā.

Marinādei paredzētajām divām trešdaļām ogu noņem kātiņus.

Tīrās burkās kārto gurķus kopā ar atlikušajām jāņogām, kam atstāti kātiņi, katrā burkā ieliek pāris melno piparu graudiņu.

Marinādei uzvāra ūdeni, pieber jāņogas, sāli un cukuru, izmaisa.

Gurķiem uzlej karstu marinādi, uzliek metāla vāciņus un 10 minūtes pasterizē +85 °C. Burkas aizvalcē, apgriež otrādi, atdzesē un liek pagrabā.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Tad vienkārši vajag likvidēt,nevis humānismu spēlēt.Ko tad citu var darīt.Normāli,domājoši kaķu īpašnieki sterilizē savus dzīvniekus un nav nekādu problēmu,nemaz tik dārgi nav,ir saimnieks apmierināts,un arī kaķītim dzīve mierīgāka.

  2. Tikai šaubas māc par to ,kāda būs gurķīšiem tā krāsa,vai nebūs brūni.

Draugiem Facebook Twitter Google+