Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
26. augusts, 2015
Drukāt

Marinēti ķiploku kāti

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

350g ķiploku kāti
Marinādei:
1,2l ūdens
200ml etiķis
4 ēd.k. sāls
2 ēd.k. cukurs
3-4 lauru lapas
5-6 smaržīgo piparu graudi
3-4 diļļu ziedi ar kātiem

Jau no cilvēces pirmsākumiem ķiploks ticis uzskatīts par lielisku ārstniecības līdzekli un neaizvietojamu līdzekli pret vampīriem. Ar laiku sāka novērtēt arī ķiploka kulinārās īpašības. Nu klāt brīdis kad izmantojam arī ķiploka ziedus. Lieliska piedeva pie grilētiem ēdieniem.

Pagatavošana

Katlā ieliet ūdeni, pievienot etiķi, sāli un cukuru, uzkarsēt.

Traukā sakārtot ķiploku kātus, pievienot diļļu ziedus, smaržīgos piparus un lauru lapas. Pārliet ar karstu marinādi. Uzlikt slogu un atstāt marinēties uz 24 stundām.

Ja vēlas konservēt ziemai, tad kātus sakārtot uzreiz tīrās sausās burkās un vēl karstus aizvākot. Glabāt vesā vietā.

 

Recepti piedāvā

bonap

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+