Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
10. augusts, 2015
Drukāt

Marinēti zaļi tomātiņi. Izskatīgi un kraukšķīgi! (3)

tomati
Sastāvdaļas

3 kg zaļu tomātu
250 g mazu sīpoliņu
Mārrutka sakne
10 g graudu sinepju
2 lauru lapas
Daži melno piparu graudiņi
Nedaudz diļļu
1,5 l ūdens
1 l 8% etiķa
150 g cukura
50 g sāls

Pagatavošana

Mazus, zaļus tomātiņus nomazgā, notīra un liek burkās. Starp tomātiem kārto notīrītus un nomazgātus sīpoliņus, dilles un mārrutkus.

Ūdeni, etiķi, cukuru, sāli, melnos piparus, lauru lapas un sinepju sēklas uzvāra un ar karsto marinādi pārlej tomātus.

Burkas aizvāko un atstāj līdz nākamajai dienai. Nākamajā dienā marinādi nolej, uzkarsē un vēlreiz pārlej tomātiem.

Burkas aiztaisa un novieto aukstā un tumšā telpā uzglabāšanai.

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Zaļos tomātos ir indīga viela kura pazūd kad tie krāsojas balti, konservējot zaļus tomātus ir iespēja saindēties ēdot tādus konservus!

    • Negatavus, zaļus tomātus nedrīkst ēst, jo tie satur indīgu vielu alkaloīdu solanīnu, (to pašu, ko satur saulē turēti un veci kartupeļi), kas, tomātam gatavojoties, noārdās. Tāpēc zaļos tomātus pirms lietošanas vēlams applaucēt, lai solanīns izšķīstu ūdenī. Uzturam nav derīgs marinētu vai skābētu zaļo tomātu šķidrums

      • Paldies par informāciju, ko meklēju par zaļo tomātu izmantošanu konservos, kas ir pats galvenais – zaļos tomātus pirms likt burkā OBLIGĀTI jāpatur verdošā ūdenī!

Draugiem Facebook Twitter Google+