Mobilā versija
+0.5°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
5. aprīlis, 2012
Drukāt

Marinētu gurķi ar sinepēm

gurki

Sastāvdaļas: 4 kg gurķu, 100 g (apmēram ½ glāze) sāls, 1 glāze eļļas, 1 glāze cukura, 1 glāze etiķa, 1 ēdamkarote sinepju pulvera, 2 ēdamkarotes sagrieztu ķiploku.

 

Kā gatavot?

Gurķus sagriež plānās ripiņās, arī ķiploku sagriež pēc iespējas smalkāk. Visas sastāvdaļas liek traukā un kārtīgi samaisa. Atstāj uz 3 – 4 stundām, ik pa laikam apmaisot. Tad liek burkās un pasterilizē. Uz doto daudzumu iznāk 7 – 8 puslitra burciņas.

 

Recepti ieteica koknesiete Elga Grigāne.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+