Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
18. septembris, 2015
Drukāt

Marinētu gurķu, tomātu, saldo papriku asorti. “Ēmužu” saimnieka recepte (1)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Nepieciešams

Dārzeņi jebkurās attiecībās, dilles, estragons, baziliks, mārrutki, ķiršu lapas, 2–3 ķiploku daiviņas, 2–3 pētersīļu saknes, 2 lauru lapas, gabaliņš sīvās paprikas pāksts.

Marināde: 1,5 l ūdens, 75 g sāls, 25 g cukura, 6 ēdamkarotes 9% galda etiķa.

Pagatavošana
Dezinficētā burkā saliek garšaugus un garšvielas, tad kārtām burkā liek nelielus gurķus, viegli iesārtus tomātus (nepārgatavojušos), saldās paprikas.

Pēdējā kārtā liek diļļu zaļumus. Dārzeņiem uzlej verdošu marinādi un pasterizē 75–80 oC temperatūrā.

Pēc pasterizācijas pirms aizvalcēšanas burkā ielej etiķi. Burkas aizvāko un atdzesē.

Recepte no tematiskās avīzes “Mājas labumi”

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Vai tiešām ,,aizvāko,, ar nosiešanu?!
    Ar pol.plāvi un gumiju?

Draugiem Facebook Twitter Google+