Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
9. jūnijs, 2014
Drukāt

Maskarpones krēms ar zemenēm un bezē kraukšķiem


Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas 1 porcijai: 40 g saldā krējuma, 30 g svaigā siera Mascarpone, 15 g olas baltuma, 40 g zemeņu,
 cukurs.

Saldo krējumu puto ar svaigo sieru Mascarpone un 10 g cukura. Gatavo bezē kraukšķus – olas baltumu un 45 g cukura puto stingrās putās. Ar tējkaroti liek nelielas piciņas uz cepamplātes, cep 170 grādu temperatūrā 10 minūtes. Atdzesē. Mascarpone krēmā iedrupina izceptos bezē kraukšķus. Liek uz šķīvja, rotā ar sagrieztām zemenēm. Ja vēlas, var pasniegt ar zemeņu un ruma mērci. Lai to pagatavotu, sablendē 50 g zemeņu, pielej 10 g ruma, pieber 10 g cukura un samaisa.

 

Ēdienu receptes piedāvā viesnīcas “Avalon” restorāna šefpavāre Dace Gribuste.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+