Mobilā versija
-4.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
6. maijs, 2014
Drukāt

Pašu gatavots rāmītis ar ēdiena recepti – oriģināla dāvana Mātes dienā

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs

Skaisti noformētās receptes ne vien kalpos gluži pragmatiskiem mērķiem, bet arī atgādinās par dāvinātāju.

Jauki noformēta gardas kūkas vai cita ēdiena recepte bilžu rāmītī ir jauka un praktiska dāvana Mātes dienā. Tās darināšana prasīs nedaudz pacietības un laika, taču būs nevis bezpersoniska, veikalā iegādāta, bet nākusi no sirds.
Nepieciešamie materiāli

A4 formāta fotorāmis (var iegādāties fotopreču veikalos, arī veikalos “Tiimari”, “Tiger” vai citviet), kartona paspartū (galvenais ierāmēšanas elements, kas izceļ un dod dziļumu darbam), A4 formāta dekoratīvs papīrs ar izteiktu faktūru, līme, šķēres, papīra nazis, flomāsters, ēdienu attēli, kas izgriezti no žurnāliem, uz A4 formāta lapas izprintēta ēdiena recepte (šajā gadījumā – franču šokolādes kūkas tapšanas apraksts).

Darba gaita


1. No žurnāla izgriež izmantotajai receptei atbilstīgus attēlus (piemēram, šokolādes kūkas, saldējuma, kafijas tasītes, šokolādes tāfelītes foto).

2. Uz dekoratīvā papīra loksnes uzliek paspartū un apvelk tās kontūru.

3. Noņem paspartū un ar papīra nazi griež pa novilkto līniju, lai izveidotos lodziņš, kurā būs redzama recepte.

4. No dekoratīvā papīra izgriezto apmalīti liek uz receptes, kas izprintēta uz A4 formāta lapas. Pirms pielīmē no žurnāla izgrieztos ēdienu attēlus, tiem atrod piemērotāko vietu.

5. Pielīmē recepti pie apmalītes, bet uz tās – izvēlētos dekoratīvos elementus.

6. Izrotāto recepti stiprina bilžu rāmītī.

Māmiņai sagādāsiet divkāršu prieku, ja Mātes dienā kopā ar skaisti ierāmēto recepti pasniegsiet arī tajā aprakstīto ēdienu. Iedvesmai piedāvājam recepti, ko bilžu rāmītī ielika Inga Daliba.

FrancuTorteFranču šokolādes kūka


• 200 g rūgtās šokolādes (70% kakao) jeb 2 tāfelītes

• 200 g sviesta (1 paciņa)

• 200 g cukura (250 ml glāze)

• 4 olas

Šokolādi salauž mazos gabaliņos un izkausē kopā ar sviestu ūdens peldē. Četru olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar pusglāzi cukura un pievieno sviesta un šokolādes masai. Olu baltumus sakuļ kopā ar atlikušo pusglāzi cukura, līdz veidojas stingras putas. Pievieno pamatmasai.

Veidnē ieklāj cepampapīru un mazliet ietauko. Kūkas masu lej veidnē. Cep +180 °C temperatūrā 40 minūtes. Izmantojot koka irbulīti, pārbauda, vai kūka ir gatava. Pagaida, kamēr tā atdziest, tad, satverot aiz cepampapīra maliņām, izceļ no veidnes un novieto uz šķīvja.

Franču šokolādes kūku var baudīt ar saldējumu vai putukrējumu, malkojot kafiju vai glāzi sarkanvīna.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+