Mobilā versija
-0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
13. augusts, 2015
Drukāt

Mazsālīti gurķīši mārrutka lapās. Vecmāmiņas recepte (1)

gurki
Sastāvdaļas

Gurķi
Dilles ar ziediem
Mārrutku lapas
3-4 daiviņas ķiploka
3-4 smaržīgie pipari
Sālījumam:
1 l ūdens
2 ēdamkarotes rupjās sāls
1 tējkarote cukura

Pagatavošana

Gurķus nomazgā, nogriež galiņus no abām pusēm, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 2 stundām.

Nomazgā mārrutka lapas un dilles.

Notīra ķiploku un sagriež, bet ne sīki.

Tīras burkas apakšā liek dilles, mārrutka lapas, ķiploku un piparus.

Kārto gurķus, pēc tam atkal dilles un ķiploku. Pamīšus atkal gurķus un garšvielas, līdz burka pilna.

Pagatavo sālījumu

Katliņā ielej ūdeni, pieber sāli, cukuru un uzvāra.

Ar verdošo sālījumu pārlej gurķus un apsedz ar vāciņu.

Gurķīši būs gatavi aptuveni pēc 24 stundām, bet var sākt našķoties jau agrāk!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Atkal kārtējā “pusrecepte”. Vai tiešām ir tik grūti uzrakstīt, cik un kāda tilpuma burkām paredzētas sastāvdaļas? Pieņemu, ka te domāta trīslitru burka, bet varbūt ne?

Draugiem Facebook Twitter Google+