Mobilā versija
+2.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
21. augusts, 2015
Drukāt

Mazsālīti gurķīši! Noderēs jau brīvdienu piknikā! (1)

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv

Hole fresh salted cucumber on plate with dills

Sastāvdaļas:

1,5 kg svaigi gurķi
2 l ūdens
5-6 diļļu kāti (ar visiem ziediem)
4 ēd.k. sals
5-6 ķiploka daiviņas
1-2 mārrutku lapas
5-6 upeņu lapas
3-4 kiršu lapas
3-4 krustnagliņas
10 smaržīgie pipari

Pagatavošana

Gurķus nomazgāt, nogriezt abus galus, sadurstīt ar nazi vai zobu bakstamo pāris vietās. Ķiploku daiviņas nomizot, ja tas ir vecais ķiploks. Jaunus ķiplokus mizot nevajag, tikai sagriezt uz pusem.

Gurķus sakārtot tīrā traukā, pamīšus ar zaļumiem, garšvielām un ķiplokiem.

Ūdeni ieliet katlā, pievienot sāli, piparus, krustnagliņas un uzkarsēt. Ar karstu rosolu pārliet gurķus, apsegt ar dvielīti un atstāt uz visu nakti. Nakamajā dienā gurķi ir ēdami.

 

Recepti piedāvā

bonap

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. vislabāk man patika – apliet ar karstu rosolu…

Draugiem Facebook Twitter Google+