Mobilā versija
-1.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
5. jūlijs, 2015
Drukāt

Mazsālīti kabacīši. Vienkārša un garda recepte

kabaci-bb
Sastāvdaļas

2,5 kg kabaču
1 galviņa ķiploku
Zaļumi sālījumam (dilles, upeņu lapas, ķiršu lapas un mārrutka lapas)
Smaržīgie pipari graudiņos
3 ēdamkarotes sāls
1 ēdamkarote cukura
1,5 l ūdens

Kāpēc gan daudzveidībai nepagatavot mazsālītus kabačus? Īpaši vasarā, kad visas dārzu veltes tik viegli pieejamas. Turklāt pagatavošana ir tik vienkārša, ka ar to tiks galā pat bērns. Pateicoties karstajai marinādei, gardā uzkoda būs gatava jau nākamajā dienā.

Pagatavošana
1. Kabačus nomazgā, nomizo un sagriež ripiņās.
2. Liek kabaču aplīšus katliņā vienā kārtā.
3. Uz kabačiem kārto sagrieztus zaļumus, notīrītas ķiploka daiviņas un smaržīgos piparus. Pārsedz ar mārrutka lapām.
4. Virsū liek nākamo kabaču ripiņu kārtu.
5. Visu atkārto, liekot dilles, upeņu un ķiršu lapas, piparus. Pārklāj ar mārrutku lapām. Pagatavo marinādi: citā katliņā ielej 1,5 l ūdens, pieliek sāli un cukuru, ļauj uzvārīties, samaisa, lai sāls un cukurs izšķīstu. Pārlej kabačus ar marinādi, lai būtu pilnībā apsegti. Katliņam liek virsū vāku, atdzesē izstabas temperatūrā, pēc tam liek ledusskapī.
6. Pēc 24 stundām mazsālīti kabacīši gatavi!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+