Mobilā versija
+5.5°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
18. septembris, 2014
Drukāt

Mazsālītu gurķu salāti ar ķiploku pulveri. Vienkārši un pikanti!

Foto - FotoliaFoto - Fotolia

Pagatavošana

Sagriež svaigus gurķus šķēlēs, pārkaisa ar ķiploku vai diļļu–ķiploku pulveri un sāli, noliek ledusskapī ievilkties.

Pēc 2–3 stundām var pasniegt. Visērtāk sagatavot vakarā pasniegšanai nākamajā dienā. Ķiploku pulveris ir stiprs un izšķīst pamazām – prātīgi,
nepārdozē!

Kā pagatavot ķiploku pulveri?

Šis process tiešām ir darbietilpīgs, bet rezultāts ir tā vērts: no ķiploka katras daiviņas jānoloba miziņa, katra daiviņa jāsagriež vienāda biezuma šķēlītēs un vienmērīgi jāizklāj uz sietiem.

Kad tās izžuvušas, maļ pulverī. No trim kilogramiem svaigu ķiploku iznāk viens kilograms pulvera.

Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas labumi”

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+