Mobilā versija
+4.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
6. decembris, 2013
Drukāt

Medījuma sirds ar pupiņām 


Medījuma sirds, pupiņas – paša vārītas vai viena kārbiņa veikalā pirktu, garšvielas – atkarībā no noskaņojuma, pāris svaigu tomātu, ķiplociņš, sīpoliņš, burkāniņš, kāpostiņš, skābs vai salds krējums.

Šim paēdienam ir dažādas variācijas, viss atkarīgs tikai un vienīgi no produktiem, kas atrodami ledusskapī, un noskaņojuma. Olīveļļā apcep sagrieztus sīpolus, tad uz pannas apcep nelielos gabalos sagriezto sirdi – jo mazāki gabaliņi, jo ātrāk ēdiens būs gatavs. Ja pieejami tomāti, tiem noņem mizu – aplej ar karstu ūdeni, tad miziņa nāk nost ļoti viegli. Tomātiņus sagriež un liek pannā. Ja nav tomātu, var izmantot kā burkāniņus, tā arī svaigu kāpostu, ko sagriež un pievieno šmorim. Pieliek arī rupji sagrieztas ķiploka daiviņas – piecas līdz septiņas.

Garšvielu izvēle ir arī atkarīga no noskaņojuma, taču pamatu pamatā ir sāls, pipari (piecu piparu maisījums, čili pipari – viss atkarīgs no gaumes). Čili piparu pulveris visbiežāk būs mana izvēle. Roz­marīna zariņš noteikti nenāks par skādi. Ļoti labi ir dažādi garšvielu maisījumi medījumiem.

Lai sanāktu mērcīte, ēdienu aplej ar pāris krūzītēm karsta ūdens un ļauj brītiņu visam zem vāciņa pasutināties. Ja pievieno tomātus, tad šķidruma jau būs pietiekami, bet jāskatās pēc situācijas. Tad pievieno krējumu, samaisa un vēl kādu laiku sutina uz lēnas uguns. Pupiņas pievieno pašās beigās. Ja izmanto pupiņas no kārbiņas, tad lieko sāli un visu šķidrumu labāk noliet un pupiņas noskalot sietiņā. Labāk, ja pupiņas pašu vārītas, bet tas prasa lielākus sagatavošanās darbus. Kad pupiņas pievienotas, šmori pakarsē vēl minūtes desmit, pagaršo. Ja sirds gabaliņi mīksti, ēdiens gatavs. Parasti, lai pagatavotu šā ēdiena variācijas, būs nepieciešama stunda.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+