Mobilā versija
+7.0°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
11. februāris, 2014
Drukāt

Mēles salāti. Ērgļu kafejnīcas “Kore” recepte (1)

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Mēles salāti

Kafejnīca “Kore”, kas atrodas Ērgļos, noteikti ir vienīgā vieta, kur var nobaudīt “Gardo Braku biezputru”. Tieši šādu putru savulaik bija iecienījis Rūdolfs Blaumanis. Šoreiz piedāvājam pagatavot mēles salātus pēc “Kores” receptes.

Mēles salāti


Sastāvdaļas

Cūkas mēle, svaigs gurķis, marinēts gurķis, tomāti, ledussalāti, vārīta ola, mērcei – majonēze, skābs krējums, mārrutki.

Kā gatavot?

Cūkas mēli noskalo, vāra kopā ar garšvielām gatavu, atdzesētai notīra ādiņu, sagriež šķēlēs. Uz šķīvja kārto sagrieztus marinētus gurķus, svaigus gurķus, ledussalātus, tomātus. No krējuma, majonēzes, mārrutkiem gatavo mērci. Salātus pārlej ar mērci, dekorē ar olu daiviņām un zaļumiem.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Tos jau nevar nosaukt par salatiem,skeles sagrieztas sastavdalas,un izkartotas uz skivi,tad nu gan maksla tadus uztaist.

Draugiem Facebook Twitter Google+