Foto-Fotolia

Melleņu ievārījums ar šokolādi – fantastisks baudījums 3

Ogām šokolādi klāt neliek, jo tajā jau ir visādas piedevas. Šajā receptē izmanto tīru kakao, kas arī dod šokolādes garšu.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 500 g melleņu, 150 – 200 g cukura, 2 – 3 ēdamkarotes kakao pulvera, pusīte citrona sulas, želatīna lapa.

Pagatavošana.

Katliņā ieber nomazgātas ogas, pievieno cukuru pēc vēlmēm, turpat iespiež puscitrona sulu un liek uz vidējas uguns sildīties. Ja ogas ir pasausas, var nedaudz pieliet ūdeni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katliņu vāra uz vidēji nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot (vidēji 30 minūtes). Beigās pagaršo, vai pietiek salduma. Ja trūkst, vēl pievieno cukuru.

Želatīna lapu iemērc aukstā ūdenī uz 10 minūtēm. Nokāš un pievieno ievārījumam. Samaisa visu un noņem no uguns.

Pievieno 2 ēdamkarotes kakao, visu samaisa un pilda tīrās, sausās burciņās.

Cieši aizvāko, ļauj atdzist un liek ledusskapī. Ilgstoši nav paredzēts glabāt.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.