Mobilā versija
Brīdinājums +4.9°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
25. augusts, 2014
Drukāt

Melleņu kūka

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Mellenes ir īpašas – tajās ir daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielu, daudz vairāk nekā avenēs un citās ogās, tāpēc pašlaik nevajadzētu tās mežā atstāt. Piedāvājam receptes, ko pagatavot no šīm saldskābajām ogām, kurās māte Daba salējusi tik daudz zilās krāsas!

 

Melleņu kūka (veidnei 25×30 cm)

Mīklai: 1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru,
 5 ēdamkarotes kefīra vai jogurta,
 160 g kviešu miltu,
 1 tējkarote sodas,
 2 ēdamkarotes vaniļas cukura,
 šķipsniņa sāls.

Pildījumam:
 1 bundža vārīta iebiezinātā piena ar cukuru,
 300 g skābā krējuma,
 1 kg melleņu vai citu skābenu ogu.

 

Kā gatavot?

Sajauc visas mīklai paredzētās sastāvdaļas un cep biskvītu +165 grādos aptuveni 25 minūtes. Kad biskvīts izcepies (pārbauda, iedurot ar sērkociņu – ja mīkla nav pielipusi, tātad gatavs), to atdzesē un pārgriež plakaniski uz pusēm.

Sablendē skābo krējumu ar vārītu iebiezināto pienu. Kūku gatavo tajā pašā veidnē, kurā tā cepta. Apakšā paliek vienu biskvīta kārtu, vidū liek pusi no ogām, pārlej iebiezinātā piena masu, tad liek otru biskvīta kārtu, pārlej pildījumu un rotā ar ogām. Tas nekas, ka nedaudz nolīst gar malām. Noliek uz nakti ledusskapī, lai pildījums sasūcas biskvītā. Ātri un viegli pagatavojama skābeni salda vasaras kūka.

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+