Foto-Aija Geida

Melleņu saldējums 
 0

Sastāvdaļas: 200 g melleņu,
 100 g cukura,
 200 g saldā krējuma (35 %),
 220 g skābā krējuma (20 – 25 %),
 1 ēdamkarote citrona miziņu,
 2 ēdamkarotes citrona sulas.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Lasīt citas ziņas

Pannā ieber mellenes, pievieno cukuru, citrona miziņas un citrona sulu un uzvāra uz lēnas uguns. Kad ogas sāk šķīst (aptuveni pēc 3 minūtēm), visu saber blenderī un sablendē viendabīgā masā. Nedaudz atdzesē. Pievieno skābo un saldo krējumu un rūpīgi sakuļ ar blenderi. Pēc tam ielej saldējuma mašīnā vai liek kastītē ledusskapī (ja nav saldējuma pagatavošanas mašīnas, masa pāris reizes sasalšanas procesā jāapmaisa, lai neveidojas kristāli). Šis ir mazliet neparastāks saldējums, jo, izmantojot skābo krējumu, iznāk viegls un gaisīgs. Tā pagatavošanai var izmantot gan svaigas, gan saldētas mellenes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.