Mobilā versija
+6.8°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
25. augusts, 2014
Drukāt

Melleņu saldējums 


Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas: 200 g melleņu,
 100 g cukura,
 200 g saldā krējuma (35 %),
 220 g skābā krējuma (20 – 25 %),
 1 ēdamkarote citrona miziņu,
 2 ēdamkarotes citrona sulas.

 

Kā gatavot?

Pannā ieber mellenes, pievieno cukuru, citrona miziņas un citrona sulu un uzvāra uz lēnas uguns. Kad ogas sāk šķīst (aptuveni pēc 3 minūtēm), visu saber blenderī un sablendē viendabīgā masā. Nedaudz atdzesē. Pievieno skābo un saldo krējumu un rūpīgi sakuļ ar blenderi. Pēc tam ielej saldējuma mašīnā vai liek kastītē ledusskapī (ja nav saldējuma pagatavošanas mašīnas, masa pāris reizes sasalšanas procesā jāapmaisa, lai neveidojas kristāli). Šis ir mazliet neparastāks saldējums, jo, izmantojot skābo krējumu, iznāk viegls un gaisīgs. Tā pagatavošanai var izmantot gan svaigas, gan saldētas mellenes.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+