Mobilā versija
-3.8°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
27. janvāris, 2014
Drukāt

Šodien Šokolādes kūkas diena! Piedāvājam Melnās šokolādes kūkas recepti

Foto - gastronom.ruFoto - gastronom.ru

Šodien pasaulē atzīmē Šokolādes kūkas dienu, ziņo a/s “Laima”. Tādēļ piedāvājam gardu Melnās šokolādes kūkas recepti.

Pildījumam:

* 150 g melnā (70%) šokolāde

* 400 ml

* 35% saldais krējums

* 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera

* 100 g īrisa konfektes

* 6 ēdamkarotes cukura

Mīklai:

* 2 olas

* 3 tējkarotes cepamā pulvera

* 2 tējkarotes vaniļas cukura

* 100 ml saldā krējuma (22%)

* 100 g miltu

* 125 g cukura

* 1 ēdamkarote kukurūzas cietas

* 100 g melnās šokolādes (70%)

Rotājumiem:

* 300 ml saldā  krējuma (35%)

* kakao pulveris

* šokolādes konfekšu asorti

* 1,5 ēdamkarotes cukura

Kā gatavot?

Gatavo pildījumu. Uzsildīt saldo krējumu, pieviento īrisus, cukuru un šokolādi gabaliņos Gatavot, maisot, līdz iegūst vienmērīgu masu. Noņemt no uguns, iemaisīt liķieri, atdzesēt. Nolikt uz nakti ledusskapī.

Nākamajā dienā gatavot mīklu.

Salauzt gabaliņos šokolādi un reizē ar saldo krējumu uzsildīt uz uguns līdz vienmērīga masa. Noņemt no uguns, nedaudz atdzesēt.

Izsijāt miltus kopā ar cepamo pulveri un cieti. Pievienot parasto un vaniļas cukuru, olas, saldo krējumu. Mīklu kārtīgi samaisa atsevišķi un tad – kopā ar iepriekš sagatavoto šokolādes masu.

Uzsildīt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ieklāt mīklu uz ietaukotas pannas, pergamenta izklātas pannas. Cept 25 minūtes.
Izņemt no ledusskapja pildījuma masu un sakult ar mikseri.
Kūku pilnībā atdzesēt, sagriezt uz pusēm horizontāli. Izlikt apakšējo kārtu, pārklāt ar pildījumu un uzlikt nākamo kūkas kārtu.
Augšējai daļai sakult putukrējumu ar cukuru, apsmērēt kūku.
Pārkaisīt ar kakao pulveri un izrotāt ar konfektēm.
Pirms pasniesanas turēt ledusskapī 2 stundas.
Recepte no gastronom.ru

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+