Mencu aknu salāti ar grauzdiņiem 0

Sastāvdaļas – bundža mencu aknu (bez eļļas), 2 vārītas olas, bundža konservētas kukurūzas (170 g), 1–2 ēdamkarotes majonēzes, 3–5 pacietas baltmaizes rikas grauzdiņiem, zaļie lociņi pēc garšas, dilles vai pētersīļi rotāšanai.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
ASV izsludina ārkārtas stāvokli pirms Saules aptumsuma – paredz cilvēku masu bojāeju 12
Lasīt citas ziņas

Baltmaizei nogriež garoziņu, sagriež mīkstumu mazos kubiciņos. Pannā izkausē sviestiņu, saber iekšā maizes kubiciņus un visu laiku maisa, lai sviests iesūktos vienmērīgi visos sānos. Cep, kamēr maizīte paliek brūna.

No mencu aknām nolej eļļu, samīca tās ar dakšiņu, pievieno sarīvētas olas, kukurūzu un majonēzi. Visu samaisa un liek šķīvī uz salātu lapām (var arī bez tām). Salātus var likt kārtām – vispirms sasmalcināti lociņi, tad mencu aknas, virsū olas un kukurūza.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pirms salātu pasniegšanas galdā tiem virsū uzliek baltmaizes grauzdiņus (var ar tiem apbērt visus salātus riņķī), citādi maizīte izmirks un nebūs kraukšķīga.

Rotā ar zaļumiem.