Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
10. augusts, 2016
Drukāt

Meža deserts ar zaķskābenēm

Foto - Matīss MarkovskisFoto - Matīss Markovskis

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

4 porcijas

PAGATAVOŠANA. Biezpienā iejauc kondensēto pienu, liek trauciņos un biezā kārtā noklāj ar zaķskābenēm. Tām jābūt ne tikai deserta rotai, bet arī garšas piedevai, skābumiņam, kas kontrastē ar saldo masu, līdzsvaro garšas. Zaķskābenes atrodamas visu vasaru, bet sākumā tās vēl ir maigas un mīkstas. Der arī skābeņu lapiņas, jaunās gārsas vai raspodiņi. Kondensētais piens piešķir desertam saldumu un vijīgumu, bet biezpiens un savvaļas augs dod spēku.

Pavāra piebilde

Var ielikt pārtikas somā arī sukādes, tās var pagrauzt kā našķi vai iemaisīt šajā biezpiena desertā. Ogu laikā der jebkuras ogas, tās iecilā desertā un ar tām rotā. Īsā pārgājienā var ņemt līdzi glītus trauciņus vai ķocīšus, kur ielikt desertu.

Konsultants Ēriks Dreibants, 3 pavāru restorāna Tam labam būs augt šefpavārs

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+