Mobilā versija
+3.1°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
12. maijs, 2014
Drukāt

Pikanta piedeva – meža ķiploki. 7 gardas receptes ar lakšiem (2)

Foto - Sandra RuskaFoto - Sandra Ruska

Drīkst plūkt tikai savā dārzā

Šogad dārza saaudzis daudz lakšu. Lietojam pie salātiem ar krējumu, bet kur vēl tos var izmantot? 
VINETA B. OGRĒ

Lakši jeb meža ķiploki ir aizsargājami augi, savvaļā tos plūkt nedrīkst, bet pašu dārzā izaugušos var lietot uz nebēdu. Var nopirkt arī tirgū, par mazu buntīti maksājot 0,80–1 eiro, bet ne visiem ir legāla izcelsme, proti, tie, iespējams, nav audzēti piemājas dārzā.

Meža ķiploku lapām ir patīkami asa, pikanta garša, kas atgādina lociņu un ķiploku krustojumu. Virtuvē tos var izmantot visdažādākajos veidos. Lūk, dažas idejas iedvesmai.

Meža ķiploki der it visiem ēdieniem, kam liek klāt lociņus.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. kur gribu tur plūcu kas man var neļau to darit ha ha.

    • jani, ir zemes, kurās bada un kara laikos izplēsa lakšus, lai izdzīvotu, un šodien tos atceras vien vecāka gadagājuma ļaudis. Mūsdienās tādi jaņi tik plūc mežā uz nebēdu, tādas pat tantiņas tirgo pa buntītēm bez sirdsapziņas pārmetumiem.

Draugiem Facebook Twitter Google+