Foto – Sandra Ruska

Pikanta piedeva – meža ķiploki. 7 gardas receptes ar lakšiem 2

Drīkst plūkt tikai savā dārzā

Šogad dārza saaudzis daudz lakšu. Lietojam pie salātiem ar krējumu, bet kur vēl tos var izmantot? 
VINETA B. OGRĒ

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Lakši jeb meža ķiploki ir aizsargājami augi, savvaļā tos plūkt nedrīkst, bet pašu dārzā izaugušos var lietot uz nebēdu. Var nopirkt arī tirgū, par mazu buntīti maksājot 0,80–1 eiro, bet ne visiem ir legāla izcelsme, proti, tie, iespējams, nav audzēti piemājas dārzā.

Meža ķiploku lapām ir patīkami asa, pikanta garša, kas atgādina lociņu un ķiploku krustojumu. Virtuvē tos var izmantot visdažādākajos veidos. Lūk, dažas idejas iedvesmai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Meža ķiploki der it visiem ēdieniem, kam liek klāt lociņus.