Mobilā versija
+2.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
3. oktobris, 2014
Drukāt

Miežu putraimi ar medotiem burkāniem un aroniju mērci

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Sastāvdaļas 1 porcijai:
miežu putraimi 80 g
melnās lēcas 20 g
cukurzirņi 30 g
sviests 1 ēd.k.
medus 1 ēd.k.
aronijas 15 g
burkāni 1 gb
Gatavošana: Atsevišķi novāra putraimus un lēcas. Uz uzkarsētas un ietaukotas pannas liek cukurzirņus, lēcas un putraimus, tos silda un pievieno garšvielas pēc garšas.
Atsevišķā katliņā vai pannā liek sviestu un medu, tos karsē līdz sviests izkūst un sajaucas ar medu. Klāt pievieno plānās šķēlēs sagrieztu burkānu un to nedaudz mīkstina.
No aronijām pagatavo mērci, tās apcepot uz karstas virsmas, pievienojot nedaudz ūdeni (ja vēlas pikantāku un piesātinātāku garšu var pievienot sarkanvīnu), šķipsnu sāli un piparu, labākai garšai pievieno cukuru.
Kad viss gatavs izkārto ēdienu uz šķīvja. Liek putru ar lēcām un zirņiem, pārlej ar medotajiem burkāniem, blakus servē mērci.

Recepte no restorāna KID šefpavāres Santas Adatas

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+