Mobilā versija
Brīdinājums -0.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
21. janvāris, 2015
Drukāt

Mīkstais hurmu sorbets

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 5 hurmas

• 2 ēdamkarotes cukura

• Sula no viena liela apelsīna

• ⅓ tējkarotes kanēļa

(6 porcijas)

Izspiež apelsīna sulu, pievieno cukuru un katliņā pavāra piecas minūtes, līdz veidojas sīrupaina masa. Pievieno kanēli. Hurmas nomazgā un nomizo, sablendē viendabīgā masā un sajauc ar sīrupu. Ielej saldējuma trauciņā un saldētavā patur aptuveni četras stundas, laiku pa laikam apmaisot (var likt uz stundu saldējuma pagatavošanas mašīnā).

Pasniedz deserta trauciņos kopā ar vaniļas saldējuma bumbu vai saputotu putukrējumu. Deserts ir mazliet mīkstāks nekā saldējums, nedaudz līdzīgs sorbetam, aromātisks un gards.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+